My Story

Redan hösten 2015 föddes idén till att starta ADHD-Podden, bara ett år efter att jag själv fick min ADHD-diagnos. Det finns många anledningar till att jag inte startade igång podden då, men hade jag kunnat spola tillbaka tiden hade jag kört igång direkt. Jag möttes av en hel del tvivel och fick bland annat höra som feedback att det här projektet skulle kunna skada min karriär. Så här i efterhand är just den feedbacken den viktigaste anledningen till att jag gör det nu.


För första gången i mitt liv har jag inte känt mig så där orädd som jag alltid brukar vara när jag kastar mig in i ett nytt projekt, men kanske är det för att det här projektet inte bara handlar om mig utan om andra personers berättelser som jag känner ett stort ansvar inför att förmedla på bästa möjliga sätt.


När jag fick min ADHD diagnos som 23-åring googlade jag efter svar från andra vuxna med ADHD men de flesta resultat handlade om barn med ADHD eller hur du som förälder hjälper ditt barn med ADHD. Jag letade då efter forum för mig som vuxen och nydiagnosticerad och jag hoppas att ADHD-podden kan fylla den funktionen för er som idag är i samma situation som jag själv var i då.


För mig dröjde det ett år innan jag vågade prata om min ADHD-diagnos bland personer i min omgivning, men när jag väl började prata om det så träffade jag helt plötsligt vuxna personer med ADHD som inte pratat om sin diagnos på väldigt länge och det ledde till diskussioner om ADHD bortanför mediarubriker om superkrafter, narkotikaklassad medicinering och problembarn.


Jag hoppas att jag tillsammans med mina gäster kan bredda spektrat och bilden av ADHD genom den här podden för dig som har ADHD, eller har en vän, partner eller familjemedlem med ADHD.


I den här podden kommer jag att träffa modiga personer med ADHD inom olika branscher som kommer att berätta sin ADHD-story. Förutom gäster med ADHD kommer jag även att träffa experter, läkare och psykologer för att reda ut frågor om den omdebatterade diagnosen. Detta för att tillsammans med er lyssnare öka min och andras kunskap om ADHD.


Josefin Svensson

Skapare av ADHD-Podden